Siirry sisältöön

Vuokra-Asunnot Lahdessa

Varaa vuokra-asunto Lahden alueella. Tarjoamme viihtyisiä vuokra-asuntoja Lahdessa Tapanilan Kartanokodeissa mukavassa asuinyhteisössä.

Lahden Jalkaranta on kulttuurihistoriallisesti arvokas pientaloalue, jolla vuokrakohteemme, Tapanilan Kartanokodit sijaitsee. Alue lepää upean luonnon keskellä: aivan vieressä sijaitsee Lahden Salpausselän harju, ja lyhyen matkan päässä avautuu kaunis Vesijärvi. Lahden ja Hollolan upeat hiihto- ja lenkkeilymaastot ovat lähellä, samoin Vesijärven rantareitit ja satama. 

Yhteisöllistä vuokra-asumista Lahdessa

Tapanilan Kartanokotien rakennukset on remontoitu vuonna 2019. Tapanilan Kartanokodeilla on kuusi huoneistoa kahdessa kolmikerroksisessa hissillisessä talossa. Jokainen huoneisto on kooltaan noin 250 neliömetriä, ja niissä on yhteisinä tiloina olohuone, keittiö ja sauna. Jokaisella asukkaalla on lisäksi oma huone, joissa wc ja suihkuhuone. Asukkaaksi voivat tulla 18–90-vuotiaat. 

Huoneet ja huoneistot sopivat hyvin erilaisiin tilanteisiin, esimerkiksi asunnonvaihtajien määräaikaisasunnoiksi tai muuttuneiden elämäntilanteiden tuomaan asunnontarpeeseen. Tärkeintä on, että asukkaat haluavat asua yhteisöllisesti, sillä siihen perustuu Tapanilan Kartanonkotien asuminen. 

Tapanilan Kartanonkotien asukkaat eivät ole vain asukkaita, vaan oman asumisensa ja yhteisönsä toimijoita, kehittäjiä ja asiantuntijoita. Asumisen kulttuuri muotoutuu yhteisön yhteisestä päätöksenteosta ja toisten kunnioittamisesta. Taloissa vierailee viikoittain asukasisäntä/-emäntä, jonka kanssa käsitellään talojen ja asumisen toimintaa edistävät asiat.

Joustavia vuokra-asuntoja Lahdessa

Vuokraamme huoneita myös valmiiksi kalustettuina. Minimivuokra-ajat alkavat yhdestä kuukaudesta. Asuntojen lukot ovat kortti– ja mobiilimallisia. Pidempiaikaisilla vuokra-asujilla on käytössä vierashuone varauksesta – tänne kelpaakin kutsua vieraita ja heidän majoittamisensa on tehty hyvin vaivattomaksi. 

Hyvin varusteltu pyykkitupa sijaitsee taloyhtiön toisen rakennuksen ensimmäisessä kerroksessa. Kiinteistöpäivystys on valmiudessa vuorokauden ympäri.  Polkupyörille on lukollinen varastotila, ja vuokralaisten on myös mahdollista vuokrata oma autopaikka. Asukkailla on myös yhteisessä vuokrakäytössä sähkömopo ja sähköpyörä sekä kuntoilutila.

Tapanilan Kartanokotien taloilla on yhteinen sisäpiha ja puutarha, jossa kelpaa niin ikään viettää yhteisöllistä aikaa. Yhteisöllisyys lisää myös ekologisuutta, kun käytössä on yhteisiä, jaettavia tavaroita ja palveluita. Yhteisöllisyys myös karkottaa yksinäisyyttä ja lisää aktiivisuutta.

Tapanilan Kartanokodit saivat uuden elämän 

Tapanilan Kartanokodit on saneerattu yhdessä asumisen konseptitaloiksi. Paljon hoivaa nähneiden rakennuksien asukkaiden keskuudessa vaalitaan lähimmäisenrakkautta nyt ja tulevaisuudessa.
 
Tapanilan Kartanokodeissa ekologisuus on myös huomioitu monin tavoin. Rakennukset on alun perin rakennettu vuosina 1939 ja 1955, ja nyt ne on saneerattu asunnoiksi kestävän kehityksen oppien mukaisesti: laadukkaiden rakennusmateriaalien käyttöä on näin jatkettu, niille on annettu uusi elämä.