Siirry sisältöön

Terveyslampi ja luontopolut

Terveyslampi on kaunis metsälampi Valolinnan alueella. Tämä luontopolku vie lammen ympäri. Lähde ulkoilemaan Valolinnasta. 

Terveyslampikierros on leppoisa luontopolku, joka sopii kaikille. Tämä luontoreitti alkaa heti Valolinnan rakennusten viereltä, ja se johdattaa läheisen Terveyslammen ympäri. 

Matkalla on puisia ulkokuntoilulaitteita, huvimaja sekä nuotiopaikka. Voit nähdä myös Terveyslammen rantasaunan, joka on aito savusauna. Bongaa myös lammella liikkuvia lintuja ja nauti kauniista luonnosta. 

Terveyslampikierros on tasainen ja helppo luontoreitti, joka soveltuu esimerkiksi omaisen kanssa tehtävälle kävelyretkelle. Huvimaja on hyvä kohde leppoisalle ja mukavavauhtiselle kävelylle – se sijaitsee noin 300 metrin päässä Valolinnalta Terveyslammen rannalla. 

Metsäretki Valolinnalta

Valolinna sijaitsee Maitiaslahden rannalla Heinolassa hienolla paikalla – täältä on hyvä lähteä lähialueen metsiin vaeltamaan. Lyhyemmät vaellukset voidaan suunnata Valolinnan itäpuolen Terveyslammelle, ja pidemmälle patikalle voidaan lähteä esimerkiksi Pikijärveä kohti.

Tarjoamme myös opastettuja patikkaretkiä Valolinnalta. Katso tuotteemme ja tee varaus. 

Kun lähdet Valolinnalta metsävaellukselle, muista napata Huoneistohotelli Valolta alueen patikkareittien kartta mukaasi. 

Maitiaslahdelta järveä kohti

Maitiaslahti on itse asiassa Heinolan läpi virtaavan Jyrängonvirran lahti, joka yhdistyy Jyrängonviraan aivan Konnivesi-järven suulla. Yhdistymiskohtaan Rautsalon niemenkärkeen on Valolinnalta noin neljän kilometrin patikointimatka, ja matka kuljetaan koko ajan Maitiaslahden rantaa.

Pohjoiseen kohti Heinolan metsäalueita

Kun lähdetään Valolinnalta itään, vastaan metsää ja metsää ja vielä kerran metsää. Hauska neljän kilometrin vaellusreitti vie Karhulammen kodalle, joka sijaitsee idyllisen Karhulammen rannalla. Alkumatka kuljetaan Pikijärventietä, josta poiketaan pohjoiseen kotaa kohti. Matkan varrella ohitetaan Heinolan ampurarata, joka tarjoaa varausvuoroja ampumaharrastukseen. Ei muuta kuin tähtäyssilmää harjaannuttamaan.

Heinolan läpi Ruotsalaisen rannalle

Kun Valolinnalta lähdetään Heinolan keskustaa kohti ja kävellään kaupungin läpi, ollaan matkalla kaupungin länsipuolella sijaitsevan suuren Ruotsalainen-järven rantoja kohti. Täällä kiertää muutamia kauniita vaellusreittejä, tähtää esimerkiksi Saittalahden laavulle Ruotsalaisen rantaan. Sinne on noin neljän ja puolen kilometrin kävely Valolinnalta.