Siirry sisältöön

Palveluasunnot Valolinnassa

Valolinnassa on myös Seniorikylä. Sen asukkaille on monipuolisesti tarjolla hoivapalveluita, päivätoimintaa ja tehostettua palveluasumista. Lue lisää senioriasumisen vaihtoehdoista Heinolassa.

Seniorikylä Valolinna on turvallinen asuinympäristö kaikille asukkaille. Alueella on monipuolisesti palveluasumista ja siihen liittyviä hoiva- ja päivätoimintapalveluita. 

Yhteinen olohuone Valolinnassa

Ryhmäasuntojen jaettujen tilojen lisäksi Valolinnassa on asukkaiden ja omaisten käytössä oleva yhteinen olohuone ja itsepalvelukahvila. Näissä voidaan viettää laatuaikaa yhdessä, kahvitella, pelata seurapelejä, seurustella ja harrastaa musiikkia. Valolinnan kirjasto ja kuntosali palvelevat myös yhteistilan vieressä kaikkia asukkaita. 

Valolinnassa asumisessa erittäin tärkeää on yhteisöllisyys. Seniorien yksinäisyys on merkittävä ongelma Suomessa – Heinolan Valolinnassa kuulut kylän asukkaisiin ja yhteisöön.

Villa Ilon ryhmäasunnot Valolinnassa

Valolinnan ryhmäasuntojen hoivapalvelut tuottaa Villa Ilo. Ryhmäasunnoissa jokaisella asukkaalla on oma huone, ja asuntojen jaetut yhteistilat tarjoavat seurallisia hetkiä asukkaille.

Villa Ilon palveluihin kuuluu yhteisöllinen palveluasuminen yöpartiolla. Asukkaat voivat halutessaan osallistua myös yhteisiin liikunta- ja ulkoilutempauksiin. Lisäksi Villa Ilo tarjoaa ruokailupalveluita ja järjestää asiakkailleen ohjattua päivätoimintaa.

Mäntyläkodit Valolinnassa

Heinolan Kaupungin Mäntylän tehostetun palveluasumisen yksikkö sijaitsee luonnonkauniilla paikalla Valolinnassa.