Valikko Sulje

Monipuoliset ulkoilumahdollisuudet

Valolinnan ympäristö tarjoaa ihanteelliset olosuhteet ulkoiluun luonnossa. Valolinnan sijaitsee kauniissa harjumaisemassa omalla puistoalueellaan. Alueella on Terveyslampi ja sen ympärillä kiertävä polku antaa inspiraatiota liikkumiseen. Valolinnan vieressä on Rautjärven kalastusalue ja luontoreitti laavuineen, polulle pääsee suoraan Valolinnasta.

Luontonäkymä yläkerrasta

Lähellä sijaitsee Rautjärven kalastusalue. Siellä voi kalastaa ympäri vuoden. Alue käsittää Rautjärven yhteensä 13 ha Rautjäevellä ja Venejärvellä. Ympäristö muistuttaa erämaa-aluetta ja se sijaitsee n. 5 km:n päässä Heinolan keskustasta. Alueella on laavuja, nuotiopaikkoja, heittolaitureita ja Rautjärvellä voi vuokrata veneitä. Rautjärvi soveltuu hyvin koko perheen kalastuspaikaksi. Alueella voi nauttia myös Sataojan luontopolusta. Kalastusaluetta ympäröivät metsät kuuluvat Heinolan kansallisen kaupunkipuiston erämaalueeseen.

Kalastustavat:
Rautjärvi: soutu-uistelu, heitto- ja perhokalastus, pilkkiminen ja onkiminen mato- ja tahnasyötillä.
Venejärvi: heitto- ja perhokalastus, pilkkiminen, onkiminen mato- ja tahnasyötillä.

Rehuttaminen, kalatäky ja kalojen houkuttaminen ruokintapalloilla on kielletty.

Kalakanta: istutettu kirjolohi, siika, luontaisesti hauki ja ahven

Terveyslampikierros

Luontoreitti alkaa heti rakennuksen vierestä, se johdattaa Terveyslammen ympäri. Matkalla on puisia kuntoilulaitteita ja huvimaja, sekä nuotiopaikka. Voit nähdä myös alueen rantasaunan ja lammella liikkuvat linnut. Reitti on tasainen ja soveltuu esimerkiksi omaisen kanssa tehtävälle kävelyretkelle. Huvimaja on hyvä retkikohde, matkaa n. 300 metriä majalle.